Czekoladki
z dodatkiem płatków róży wyczuwalnej w bardzo delikatny sposób. Nietypowa
posypka rekompensuje gorzko-słodki smak truffli. Przepis pochodzi od niezwykłej
kobiety, która z pasją tworzy nowe kompozycje smakowe czekolad- Melange.
Składniki na około 25 sztuk:
×
300 ml śmietany kremówki
× 30g
suszonych płatków róży
×
250g gorzkiej czekolady
1. Śmietanę i płatki róży powoli
doprowadzić do wrzenia. Zdjąć z ognia i pozostawić na około 10-20
min. Ponownie podgrzać i przetrzeć przez sito do
garnuszka z połamaną czekoladą. Pozostawić na ok 30 sekund a następnie wszystko razem
wynieszać aż do rozpuszczenia czekolady.
2. Powstałą masę wstawić na noc do lodówki ewentualnie do zamrażalnika na
ok. 1 godzinę.
3. Stwardniałą czekoladę
nabierać łyżką i formować w rękach kulki.
4. Gotowe czekoladki obtaczać w kakao, orzeszkach,
wiórkach czekoladowych itp. Ja użyłam
Nesquika
SmacznegoJ
No comments:
Post a Comment